Onderdeel van
< terug

project

Start-Up Community voor new Creatives (sQuare)

Met sQuare ontwikkelt het Practoraat een professionele leer- en werkomgeving voor ‘New Creatives’. Via sQuare houden zij zichzelf continue up-to-date in de snel veranderende creatieve praktijk, waarin nieuwe manieren van werken, netwerken, professionaliseren en ondernemen centraal staan. sQuare zal een plek zijn waar ‘New Creatives’ door peers en experts uit diverse vakgebieden worden uitgerust met actuele kennis van het creatieve werkveld. Bovendien vormt sQuare een netwerk waarbinnen opdrachtgevers worden gekoppeld aan nieuw talent.

Ontwikkelproces
Sinds januari 2017 werkt een groep van vijfentwintig professionals aan de ontwikkeling van sQuare. Deze groep bestaat uit onderwijsprofessionals, alumni vanuit creatieve mbo-opleidingen, ontwerpers geselecteerd door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en business strategen. Gezamenlijk werken zij aan het ontwerpen van de fysieke plek, de community, de lesmodules, de online omgeving en de communicatiestrategie. Deze unieke samenstelling maakt het mogelijk om binnen sQuare te ontwerpen en te prototypen, maar vooral ook direct te maken, testen en gezamenlijk projecten en opdrachten realiseren.

De eerste early bird members zullen sQuare vanaf september 2017 gedurende een jaar uittesten en doorontwikkelen, waarna de community van sQquare, evenals het aanbod van de diverse services in kwaliteit en kwantiteit kan groeien.

Programma
Financiering: Call vanuit het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en het MBO-Agenda Fonds van de Gemeente Amsterdam: via een collectieve aanvraag door het Mediacollege Amsterdam, Hout&Meubileringscollege Amsterdam, MBO College Zuid door het Practoraat Creatief Vakmanschap.

Betrokken onderzoek: Onderzoekers vanuit twee lectoraten, Professorship of Creatieve Economy van de HKU en ‘Strategic Creativity’ van de Design Academy Eindhoven, zijn bij dit project aangehaakt. Zij doen praktijkgericht onderzoek naar de effecten en succesfactoren van dit ontwikkeltraject en verzorgen kennisdeling via meerdere platforms.

Bereik:Eeen zeer diverse ontwikkelgroep van 25 deelnemers. Onder hen zijn twee programmaleiders, drie adviserende strategen, acht succesvol ondernemende creatieve makers uit verschillende disciplines, zes designers die via het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie zijn ingezet, zes experts in community building, nieuwe economie, collaboratieve online IT modellen, onderwijsontwikkeling, sociaal ondernemerschap.

Kijk voor meer informatie over sQuare op de website www.square.amsterdam

www.practoraten.nl

contact

Meer weten of samenwerken?

 

Wil je meer weten over het Practoraat Creatief Vakmanschap? Of wil je met ons samenwerken? Neem contact met ons op door een mail te sturen naar

info@practoraatcreatiefvakmanschap.nl

 

Co-ntact | Practoraat Creatief Vakmanschap

Het Practoraat Creatief Vakmanschap werkt in projecten samen met een ambitieus en ondernemend collectief van oud-studenten, experts, investeerders (fondsen, subsidies en sponsors) en proactieve docenten van verschillende, creatieve Amsterdamse mbo-instellingen.

Het vaste team van het Practoraat Creatief Vakmanschap:

Marieke Gervers | Practor

Paulien Klap | Onderwijs

Rik Burger | Communicatie en PR

 

Hoofdkantoor

old school

Gaasterlandstraat 5, 1079 RH Amsterdam